Edessäni oli taas broilerin rintafileitä ilman, että päässä oli yhtään ajatusta, mitä siitä tälla kertaa syntyisi... Katse parvekkeen yrttilaatikkoon ja sieltähän sojotti vielä mojova puska ihanan näköistä salviaa! Josko tästä saisi jotain! Napsaisin pari ronskia oksaa salviasta ja kipittelin alakertaan kehittämään ideaa eteenpäin.
Napsaisin salvianlehdet saksilla irti varsistaan, veistin broilereihin kunnon viillot, joihin siivutin todella suuren valkosipulinkynnen, niput salvianlehtiä ja kunnon voinokareen kuhunkin (ja myös Maldonia).
Ensin kuitenkin jasminriisi kiehumaan sillä tutulla 12+12-menetelmällä.
Broiskujen viillot menivät siististi kiinni, eikä kiinnitykseen tarvittu cocktailtikkuja tms. Suolaus ja pippurointi pintaan ja hiiliteräspannulle ronskisti voita ja loraus oliiviöljyä. Viiltopuolella aloitetiin niin, että viiltokohta sulkeutui nätisti. Sitten toinen puoli ja reilusti lämpöä alemmas. Sekaan kerma ja loput salvianlehdet, kansi päälle ja haudutusta miedolla lämmöllä.
Lopuksi annokset lautasille. Riisi alle, poikkisiivutetut fileet päälle ja lopuksi pannulta kastiketta mukaan. Oli todella hyvää! Hyvä punaviini kruunasi tämänkin aterian.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti