Kunnon wallenbergare kaikilla tillbehööreillä. Yksinkertaista ja hyvää!
Tarveaineet:
500 g lihaa (päätä itse mitä sorttia), alunperin vasikkaa. Jauha itse omassa lihamyllyssä tai osta lihakaupasta juuri toiveesi mukaan jauhettuna. Unohda valmiiksi pakattu jauheliha!!!!
2 M-koon kananmunaa /1 L-koko
2 dl kuohukermaa
1 pieni sipuli silputtuna ja hennosti oliiviöljyssä freesattuna
hennosti tuoretta timjamia (ei liikaa, ettei dominoi makua)
Suolaa ja pippuria myllystä
Pankojauhoja tai korppujauhoja
Reilusti voita
Lisukkeeksi herneitä ja puolukoita
Pottumuusin voit tehdä joko alusta asti itse rosamundasta tai muusta jauhoisesta perunasta, voista ja maidosta tai setten niin kuin minä tällä kertaa Oolannin pakastemuusiaineksista maidolla, voilla, suolalla ja pippurilla ryyditettynä. Kaikki keinot ovat sallittuja!
Prosessissa tärkeintä on kuitenkin jauhetun lihan ja muiden pihvin ainesosien hieno emulgoituminen. Kylmässä kannattaa kaikki pitää ihanalusta loppuun!
Jauha liha myllyssä 1-2 mm laipalla. Kerta riittää. Kippaa ylkeiskoneeseen ja perään kananmunat, suola, pippuri, esikypsennetty sipulisilppu ja timjami. Vispaa raivokkaasti pallovispilällä ja kun seos on tasoittunut, lorauttele sekaan kerma ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Poista kulho, tasoita ja peitä seos kelmulla ja laita jääkaappiin ainaikin tunniksi.
Touhua muusit ja muut tillbehöörit vakmiiksi, kun odottelet H-hetkeä. Esimerkiksi herneisiin voi lisätä nokareen voita, jos se miellyttää makuhermojasi.
Ota esille rengasmuotti ja neljä palaa leivinpaperia. Asettele rengasmuotti leivinpaperipalan päälle, voitele esim. vuokasparaylla (tai ei), lusikoi massa rengasmuottiin ja nosta muotti pois. Tee sama, kunnes kaikki neljä pihviä on muotoiltu. Ripottele kunkin pihvin päälle pankojauhot ja laita kiiruusti leikkuulaudalla kaikki takaisin kylmään ja vaakasuoraan!!!
Kun muut komponentiot alkavat olla valmiina, ota paistinapannu, jolle kippaat reilut nokareet voita ja anna lämmetä, kunnes sihinä loppuu. Kumoa pihvit yksi kerrallaan jauhotettu puoli pannua päin ja anna paistua miedohkolla lämmöllä niin, ettei pala, mutta kypsyy lempeästi.
Lopuksi kasaa lautasille keot muusia, pihvit ja herneet sekä puolukkaa. Itse sulatin vielä hieman voita palan painikkeeksi ja lorautin sitä hieman vielä muusin päälle. Eikä muuta kuin ääntä kohti!! Herkkua on.
Tässä vaiheessa lienee syytä paljastaa, että tällä kertaa itselläni oli raaka-aineena hauki! Toimii!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti