lauantai 23. tammikuuta 2016
Soseutettu kukkakaalikeitto
Tähän olen saanut inspiraation monestakin lähteestä. Esimerkiksi Nieminen-Sukula-kirjasta Vege! sekä ihan itse kyhätystä paahdetusta valkosipulikeitosta. Fuusiota tai synteesiä siis, mutta oma sovellus.
1 sipuli (kelta- tai banaanisalottisipuli) kuutioituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
loraus oliiviöljyä
1 hapahko, vihreä omena
1 kukkakaali
1-2 tl curryjauhetta
0,5 - 0,6 dl kasvislientä tai kananlientä
2 dl kermaa tai kookosmaitoa
suolaa ja pippuria myllystä
ruisleipäkrutonkeja
Jos hauat keitolle vielä itämaisemman leiman, voit lisätä mausteisiin vielä Garam masalan, jeeran ja korianterin. Makuasia. Myös chili tai cayennepippuri käyvät hyvin, jos olet tulisen ystävä tai jos talvinen pakkaspäivä yksinkertaisesti sitä vaatii.
Kuori ja kuutioi omppu, pilko kukkakaali. Freesaa kaikki kasvikset ja mausteet öljyssä. Lisää liemi ja kerma ja hauduta vielä hetki. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella, tarkista maku ja tarjoile ruiskrutonkien kera.
Omenasta ruoka saa lähinnä happoa ja hieman rakennetta. Hapon voi lisätä muutenkin esimerkiksi vaikka valkoviinin muodossa tai sitruunaa lisäämällä. Rakennetta puolestaan saa lisäämällä kasvisten määrää tai suurustamalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jättikatkaa, kukkakaalia, limettiä, valkosipulia, kevätsipulia
Kevyehkö annos todellisia herkkuja! Tarveaineet: 20 jättikatkan pyrstöä, kuorittuja ja suolistettuja 1 kokonainen kukkakaali 1 nippu keväts...

-
Alkoi koti-ikkunalla kasvatettu, muhkea basilikaruukullinen osoittaa valon vähenemisen myötä osoittaa hieman hiipumisen merkkejä ja koska ...
-
Nyt syntyi kerrassaan maukas kokonaisuus selkeistä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Nämä kaikki ovat jo voita, suolaa ja pippuria mu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti