Nyt menee Cross-Kitchen ehkäpä Supercrossin puolelle, sillä tämä ateria yhdistää maut niin idästä kuin vähän kauempaakin idästä, unohtamatta kuitenkaan Afrikkaakaan.
Kyseessä on eräänlainen etäinen versio Chicken Kievistä (ei täytetty), joka on saanut makua tuhdisti valkosipulista, kookosmaidosta ja paprikasta (+chili) sekä lisukkeekseen vielä bulguria (couscouskin käy) ja tuhdilla juustolla täytettyjä herkkusienen päähineitä. Täytyy tunnustaa, että piti lisätä lisukkeisiin vielä juustolla täytetyt jalapenot, mutta niitä en tehnyt itse. Joskus himo voittaa järjen...
Normaalistihan kieviläinen kana täytetään valkosipulivoilla, tuplapaneroidaan ja keitetään öljyssä. Tässä tapauksessa valkosipuli tulee kuvioihin vasta pannussa paistamisen jälkeen seuraavasti.
Tarvikkeet:
Broilerin ohutfilettä, NATURELLINA!!!
suolaa ja pippuria myllystä
6 valkosipulin kynttä
purkki kookosmaitoa
paprikajauhetta (ja chiliä)
1 dl bulguria per ruokailija
3 herkkusienen päähinettä per ruokailija
(ja ne mainitut jalapenot) eihän kerrota kenellekään!
vehnäjauhoa
2 kananmunaa
korppujauhoa
bulguria
mustaleima-sulatejuustoa
Työjärjestys:
Lado broiskun fileet leikkuulaudalle. Itse käytän alla aina leivinpaperiarkkia. Ihan vain hygienian vuoksi.
Suolaa, pippuroi, paprikoi ja jauhota vehnäjauhoilla molemmin puolin.
Kippaa kookosmaito kattilaan, kuori valkosipulinkynnet ja purista ne sekaan. Paprikoi ja lämpöä päälle. Suolaa.
Riko munat syvälle lautaselle ja kaada korppujauhot toiselle. Laita paistinpannu lämpenemään ja lorauta sille oliiviöljyä ja voita. Kun pannu on hiljennyt, latele kanamunan ja korppujauhon läpi käyneet broiskut pannulle. Anna saada väriä, mutta älä polta. Jotenkin näin:
Kattilassa porisevat jo kookosmaito, valkosipuli ja paprika. Ei muuta kuin fileet sekaan ja antaa hiljalleen hautua kypsiksi. sa paneroinnista irtoaa ja suurustaa mukavasti kastikkeen, mutta ei kannata huolestua siitä. Hyvä lopputulos odottaa.
Keitä Bulgur ohjeiden mukaan ja laita herkkikset uuniin 175 asteeseen noin vartiksi. Sitten vain ääntä kohti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jättikatkaa, kukkakaalia, limettiä, valkosipulia, kevätsipulia
Kevyehkö annos todellisia herkkuja! Tarveaineet: 20 jättikatkan pyrstöä, kuorittuja ja suolistettuja 1 kokonainen kukkakaali 1 nippu keväts...

-
Alkoi koti-ikkunalla kasvatettu, muhkea basilikaruukullinen osoittaa valon vähenemisen myötä osoittaa hieman hiipumisen merkkejä ja koska ...
-
Nyt syntyi kerrassaan maukas kokonaisuus selkeistä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Nämä kaikki ovat jo voita, suolaa ja pippuria mu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti